Skräddarsydda gravstenar Vallentuna

På Norrorts Gravvårdar har vi ett stort utbud av svenska och nordiska graniter och stenämnen. Vi tillverkar samtliga stenar utifrån våra kunders önskemål vad gäller form och storlek. Med egen verkstad och stenhuggeri kan vi med erfarenhet hjälpa dig ta fram en gravsten enligt dina önskemål.

Tre tips när du ska välja gravsten

  1. Besök kyrkogården i Vallentuna och titta efter stenformer du uppskattar. Titta också efter vilken typ av granit som tilltalar dig. Är det en röd, grå eller kanske svart granit? När du har en idé om vad du önskar kan vi enkelt guida dig med bästa valen av gravering, typsnitt och mer som passar den specifika stenen. 
  2. Om du har valt gravplats är det oftast lämplig att välja en storlek på gravsten som passar för den specifika graven. En för stor sten bland mindre sticker ut och passar inte in i omgivningen. Kyrkogårdsförvaltningen på kyrkogården i Vallentuna kan även informera dig om gravens begränsningar vad gäller storleken.
  3. Har du en egen sten eller form du önskar som gravsten? Kontakta oss så hjälper vi dig med dina önskemål. Vi har gjort tusentals stenar och många gånger anpassar vi stenen utifrån specifika önskemål och idéer. 


Nytt namn på gravsten, renovering och komplettering i Vallentuna

På Norrorts Gravvårdar har vi stor erfarenhet av stenhantverket. Utöver att tillverka nya gravstenar arbetar vi med komplettering av befintliga gravstenar, renoveringar och tvätt i Vallentuna. Önskar du ett nytt namn på en befintlig gravsten hjälper vi dig med detta. Stenen graveras på vår verkstad eller på kyrkogården beroende på dess storlek. Därefter återmonteras den enligt alla riktlinjer, allt är inkluderat i kostnaden.

Komplettering namn

Att gravera in ett nytt namn på en befintlig sten hjälper vi med. Vi graverar stenen på vår verkstad eller på kyrkogården.

Tvätt

En gravstenstvätt förnyar utseende och ger stenen ett förnyat utseende. 

Riktning

Med tjäle och stor vädervariation krävs ofta riktningar och säkringar av gravstenar. Vi ritar och korrigerar stenen så den står korrekt och stabilt.

Ommålning

Att måla om en befintlig text skapar en tydligare kontrast och ett nyare utseende. Vissa färger behöver förnyas oftare än andra.

Stående eller liggande gravstenar i Vallentuna

Det första beslutet att ta är om stenen ska vara stående eller liggande. Precis som en stående sten går det att välja på form och storlek även för en liggande sten. Vi levererar även naturstenar i Vallentuna för ett naturligt och obearbetat utseende.

Hos oss kan du designa stenen utifrån dina unika önskemål. Vi tar sedan fram granitblocket och tillsätter stenen utifrån dina önskemål. Givetvis kan du även välja en klassisk form på stenen och då guidar vi dig med storlek och andra val.