Kapning av fönsterbänkar i marmor och kalksten

På Norrorts Gravvårdar har vi ett stort utbud av svenska och nordiska graniter och stenämnen. Vi tillverkar samtliga stenar utifrån våra kunders önskemål vad gäller form och storlek. Med egen verkstad och stenhuggeri kan vi med erfarenhet hjälpa dig ta fram en gravsten enligt dina önskemål. 

Kapa stenskiva i marmor eller kalksten

  • Många gånger går det inte att köpa fönsterbänkar i exakta mått. Vi har stenverktygen som krävs för att kapa dina skivor i rätt längd och bredd.
  • Vi är anpassningsbara med lösningar och hjälper dig oavsett kapning. Utöver fönsterbänkar kapar vi stenbord, stenämnen, stentrappor och mer. 
  • Vi har lång erfarenhet från stenhantverket och kan hitta lösningar för dina idéer!


Kapning av fönsterbänkar i marmor

Vad är viktigt att tänka på om du önskar en kapning av fönsterbänk eller annat stenämne?

Vi kapar stenskivor i en stensåg. Vi rekommenderar att du väljer att fasa av kanten då den alltid blir frasig av sågen. Fasningen tar bort detta och ger fönsterbänken ett mjukt avslut.

  1. Vi kan kapa hjälpa med att polera dom kapade ändarna efter kapning.
  2. Beroende på hur gammal fönsterbänken är så är den olika känslig för kapning. En äldre fönsterbänk frasar sig mycket lättare än en ny då den är mer porös. Detta går ofast att dölja med en fasning av den nya kanten. 
  3. Fönsterbänk i kalksten kan vara mycket känslig. Med mycket variationer i stenämnet och många gånger fossiler finns det risk att dessa lossnar vid kapning. En fönsterbänk i kalksten måste alltid fasas för ett bra resultat, olika mycket beroende på hur den beter sig. 

Kontakta oss med dina önskemål och mått så hjälper vi dig vidare. Vi har bra priser på denna typ av arbete och vi är tillmötesgående med dom flesta önskemålen. Varje år kapar vi hundratals fönsterbänkar och stenämnen