Tvätt av gravsten

Vi tvättar och renoverar stenar i alla storlekar och former. Många stenar kräver en mjuk rengöring med rätt kunskap för att inte skada graveringen, texten eller stenen yta. Kontakta oss med dina frågor så hjälper vi dig vidare. 

Vad är fördelarna med att tvätta och underhålla stenen? Med tiden mörknar stenar av olika kemiska och fysikaliska processer. Huvudorsaken till förändringen i utseendet är exponeringen för väder och miljö. När stenen utsätts för luftföroreningar, fukt, solljus och andra element, kan olika kemiska reaktioner äga rum på stenens yta. Detta kan leda till bildandet av patina eller beläggningar som kan ge stenen en mörkare färg.


 1. Förnyad prakt
  Vår personal är specialiserad på att återställa gravstenars ursprungliga utseende. Med erfarenhet, tekniken och rätt verktyg tar vi bort smuts, alger och andra yttre påverkningar, vilket resulterar i en förnyad sten. 

 2. Måla om text & dekor
  Efter en tvätt och renovering av gravsten målar vi om texten och dekoren för ett nytt, uppdaterad utseende. Detta ger ett mycket fint resultat på stenen och förnyar utseendet många år framåt. 

 3. Förläng stenens hålllbarhet
  Genom regelbunden tvätt minskas risken för långsiktiga skador och det bevarar även gravstenens material. Våra utvalda produkter för rengöring är skonsamma mot stenens yta och bidrar till att förlänga dess hållbarhet över tid.

 4. Varsam tvätt med lång erfarenhet
  Varje gravsten renmoveras och tvättas med omsorg och utifrån dess specifika utseende. På Norrorts Gravvårdar har vi renoverat och återställt stenar sedan 1960-talet, med erfarenhet och modern teknik kan vi garantera ett väl utfört arbete. Varje steg av processen utförs varsamt för att bevara inskriptioner och material på gravstenen.

Kontakta oss idag för att ge en ny livslängd åt dessa värdefulla minnesplatser!

Gravsten NG 28