Typsnitt och val på gravsten

Typsnittet på gravstenen ger en möjlighet till ett personligt och anpassat utseende. Välj mellan unika typsnitt och gravera en namnteckning för en personligare sten. 

Nedan finner du dom vanligaste typsnitten på gravstenar. Vi har möjlighet att utföra en stor variation av typsnitt, allt för att skapa en unik gravsten. 

Vi rekommenderar att du väljer en granit och bearbetning på stenens framsida innan du bestämmer dig för typsnitt. Det finns varianter där vissa typsnitt är bättre lämpade än andra på stenens yta. Samtliga typsnitt går att gravera, oavsett yta på stenen, men vissa lämpar sig bättre för bra synlighet och kontrast mot stenen.

Vi erbjuder ett brett utbud av typsnitt och dekor på stenen. Har du egna tankar och idéer hjälper vi dig vidare med val som anpassas till stenen för bästa resultat.

Hur graveras stenarna?

En text på gravsten kan utföras på flera sätt. Samtliga val har sina för- och nackdelar och lämpar sig olika beroende på vilket sten du önskar graveras. 

Försänkt text
Texten blästras med sandbläster, ca 2-3 mm djupt i stenen. Denna text brukar sedan målas alternativ förgyllas. En sten med polerad framsida brukar alltid graveras med en försänkt text.

Djupblästrad text
Texten djupblästras med sandbläster, ca 5-8 mm djupt i stenen. Denna text målas inte men kan klarlackas i botten för bättre kontrast mot stenen.

Förhöjd text
Texten är upphöjd ca 3-4 mm ovanför stenens yta. Texten är då polerad och området runtom texten lämnas finhuggen.

Typsnitt och text på gravsten

1. Klassisk elegans
Våra klassiska typsnitt (ovan) ger en tidlös och formell känsla till gravstenen. Dessa stilrena alternativ är populära för att hedra tradition och kärlek till den avlidne.

2. Moderna variationer
Vissa stenformer och utseenden kräver eller föredrar en mer modern känsla. Vi erbjuder ett stort urval av moderna typsnitt som ger gravstenen ett modern utseende och estetik.

3. Personlig touch
Vi är vana med på att skapa skräddarsydda typsnitt som kan matcha den avlidnes handstil eller signatur. Det ger gravstenen ett unikt utseende och största personliga prägel.

Oavsett vilket typsnitt du väljer, kan du vara säker på att vårt mål är att skapa en gravsten som speglar den avlidnes minne på ett vackert och respektfullt sätt. Kontakta oss idag för att diskutera dina önskemål och hitta det perfekta typsnittet för att hedra din kära.

Färgval och gravering

Namn och datum i relief, försänkt, målat, djupblästrat eller förgyllt. Vi kan hjälpa dig med vilket val som blir bäst för stenen du önskar.

Gravsten NG 37
Gravsten NG 44
Gravsten NG 28